Ιδιωτικές Εκδρομές

Φαράγγι Σαμαριάς

 • 1
  Επιλέξτε Εκδρομή
  Εκδρομές
 • 2
  Λεπτομέρειες Εκδρομής
  Εκδρομή
 • 3
  Επιλέξτε Αυτοκίνητο
  Επιλέξτε Αυτοκίνητο
 • 4
  Φόρμα Κρατήσεων
  Κράτηση

Φαράγγι Σαμαριάς

Περιγραφή Εκδρομής:

 1. Αναχώρηση από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι του Ηρακλείου ή από προκαθορισμένο σημείο
 2. Στάση στο Φαράγγι της Σαμαριάς
 3. Μεταφορά με βάρκα από την Αγία Ρούμελη στη Χώρα Σφακίων
 4. Επιστροφή

 
Σημείωσεις:

 • Οι προκαθορισμένες στάσεις είναι δυνατόν να αλλάξουν ανάλογα με τις επιθυμίες σας, συμβουλευτείτε τον οδηγό σας.
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους/μουσεία, η αμοιβή ξεναγών, καθώς και τα γεύματά σας, είναι πρόσθετη χρέωση.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Το φαράγγι της Σαμαριάς Η διάβαση του “Φάραγγα” προσφέρει μια ανεπανάληπτη και συγκλονιστική εμπειρία. Στην Κρήτη υπάρχουν πάμπολλα διαμάντια μιας αστείρευτης φυσικής ομορφιάς και ένα είδος αξιοπρόσεκτο είναι τα φαράγγια της.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο “φάραγγας”, όμως, είναι ένας και μοναδικός. Η διάβαση του “φάραγγα” είναι μία ανεπανάληπτη και συγκλονιστική εμπειρία. Ο πεζοπόρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φύση και την άγρια ομορφιά της. Ανταμείβεται για τη δύσκολη πεζοπορία του στο τραχύ κατηφορικό έδαφος με ένα επιβλητικό και πρωτόγονο θέαμα, ένα πανέμορφο τοπίο χωρίς καμία ανθρώπινη επέμβαση, μια μοναδική αίσθηση δέους και άπειρου θαυμασμού για το ανέπαφο μεγαλείο που αντικρίζει.

Ο Εθνικός Δρυμός των Λευκών Ορέων της Κρήτης, γνωστός ως Φαράγγι της Σαμαριάς, ιδρύθηκε το 1962 με σκοπό την προστασία και διατήρηση της επιστημονικής και πολιτιστικής αξίας της περιοχής. Για τους λόγους αυτούς αναγνωρίσθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως ένα από τα πιο άγρια, παρθένα και μοναδικά από επιστημονικής πλευράς φυσικά πάρκα του κόσμου!

Η φήμη αυτού του μαγευτικού τόπου ξεκινάει από τα χρόνια της αρχαιότητας. Η εκθαμβωτική του φυσική ομορφιά ήταν γνωστή και τη θαύμαζαν από τους αρχαίους μινωικούς χρόνους.

Οι Δωριείς που κατέλαβαν την περιοχή τον 5ο αιώνα π.Χ. μετέτρεψαν το φαράγγι σε μεγάλο θρησκευτικό κέντρο, ιδρύοντας την πόλη-κράτος Τάρρα στην έξοδό του προς τη θάλασσα. Επίσης, έχτισαν ναούς και ίδρυσαν το Μαντείο του Απόλλωνα στην καρδιά του φαραγγιού.

Από το σημείο Ξυλόσκαλο, υψόμετρο 1.200 μέτρα, αρχίζει η πεζοπορία για να ολοκληρωθεί στη παραλία της Αγίας Ρούμελης.

ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ ΧΩΡΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ

Αγία Ρούμελη, Χώρα Σφακίων

ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ

Χώρα Σφακίων