Ιδιωτικές Εκδρομές

Φαράγγι Ίμπρου

 • 1
  Επιλέξτε Εκδρομή
  Εκδρομές
 • 2
  Λεπτομέρειες Εκδρομής
  Εκδρομή
 • 3
  Επιλέξτε Αυτοκίνητο
  Επιλέξτε Αυτοκίνητο
 • 4
  Φόρμα Κρατήσεων
  Κράτηση

Φαράγγι Ίμπρου

Περιγραφή Εκδρομής:

 1. Αναχώρηση από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι του Ηρακλείου ή από προκαθορισμένο σημείο
 2. Στάση στο Φαράγγι της Ίμπρου
 3. Επιστροφή

 
Σημείωσεις:

 • Οι προκαθορισμένες στάσεις είναι δυνατόν να αλλάξουν ανάλογα με τις επιθυμίες σας, συμβουλευτείτε τον οδηγό σας.
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους/μουσεία, η αμοιβή ξεναγών, καθώς και τα γεύματά σας, είναι πρόσθετη χρέωση.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΊΜΠΡΟΥ

Το φαράγγι της Ίμπρου Το φαράγγι της Ίμπρου, κοντά στη Χώρα Σφακίων, είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές φαράγγι της Κρήτης μετά αυτό της Σαμαριάς. Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου εκατοντάδες περιπατητές επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή για να περάσουν μέσα μέσα από την κοιλάδα. Η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 2-3 ώρες. Το τοπίο είναι πανέμορφο και η σχετική ευκολία στην κατάβαση καθιστά την κάθοδο της Ίμπρου ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Το μήκος του φαραγγιού είναι 11 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή ξεκινά από το μικρό χωριό της Ίμβρου, 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν έρθετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο, συνιστάται να έχετε ζεστά ρούχα για την καταπολέμηση των ψυχρών καιρικών συνθηκών. Μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα φτάνετε στην είσοδο του φαραγγιού, όπου υπάρχει μια μικρή είσοδος όπου θα πρέπει να πληρώσετε το εισιτήριο εισόδου. Το εισιτήριο ήταν € 2 το 2008.

Τη πρώτη μισή ώρα το περπάτημα είναι κατηφορικό, με το φαράγγι να στενεύει σε όλο το μήκος του. Μετά από 75 λεπτά περίπου θα βρίσκεστε στο στενότερο, πιο εντυπωσιακό σημείο του φαραγγιού. Τα τοιχώματα του φαραγγιού εδώ απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 2m, ενώ το ύψος τους φτάνει τα 300 μέτρα. Δεκαπέντε λεπτά πιο κάτω στο φαράγγι θα συναντήσετε ένα ευχάριστο χώρο ανάπαυσης. Σε αντίθεση με ότι πολλοί ταξιδιωτικοί αναφέρουν, δεν υπάρχουν ούτε πωλητές φρέσκου νερό εδώ, αλλά ούτε και βρύση. Γι'αυτό φροντίστε να έχετε πάρει αρκετό νερό μαζί σας. Για μια ζεστή ημέρα αυτή η ποσότητα δεν πρέπει να είναι μικρότερη των τριών λίτρων ανά άτομο. Ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του φαραγγιού είναι οι λεγόμενες πέτρινη πύλες,  δέκα λεπτά με τα πόδια από το σημείο ανάπαυσης. Μπορείτε να πάρετε μερικές πολύ ωραίες φωτογραφίες εδώ. Περπατώντας μέσα από την πύλη, το φαράγγι διευρύνεται και πάλι και μετά από μια ακόμη ώρα θα βρεθείτε στο τέλος του φαραγγιού